Inspiratie

Op deze manier hoop ik contact te houden door te delen waar ik op dit moment mee bezig ben en wat ik leer vanuit de hoop, dat dat voor jou ook iets kan betekenen, of dat het gesprek kan creëren.

Terug naar alle inspiratie

De kanarie in de kolenmijn

De kanarie in de kolenmijn

artikel voor linked in op 29 mei 2018


Op de ledendag van Coaches voor medici werden we geïnspireerd om na te denken over onze maatschappelijke betrokkenheid als coaches voor een veld waar veel gaande is. Wij werken veel met artsen die het moeilijk hebben. Zijn zij de kanarie in de kolenmijn? Degenen die het gevoeligst zijn voor signalen dat het systeem ongezond is? Wat kan een ieder doen om het systeem van de gezondheidszorg beter te maken?

Dat is waar ik denk dat Medisch Leiderschap een antwoord kan zijn. Vanuit diepgewortelde bevlogenheid voor de zorg door onze basis als arts zijn Moniek de Boer(gynaecoloog) en ik Lemniscaap gestart: een bedrijf dat zich focust op Medisch Leiderschap. Onze definitie van Medisch Leiderschap is: "een proactieve houding waarmee alle artsen bewuste keuzes maken en hun hele persoon, kennis en sterktes inzetten om zo verantwoordelijkheid te nemen voor zichzelf, de kwaliteit van zorg, de organisatie waarin zij werken en de maatschappij." Wij willen een beweging creëren die ervoor zorgt dat alle artsen op eigen manier het verschil zullen gaan maken voor een zorg die werkt. En dat kunnen we natuurlijk niet alleen. Wat zijn jullie gedachten over deze definitie van Medisch Leiderschap?


Wat klanten zeggen

"Ik heb nu meer inzicht in wie ik ben, wat ik doe en wat mijn impact is. Angelique heeft mij gesteund in het verbinden van de dingen en ze komt snel tot de kern."

Allard M.

"Ik heb mijn aanvankelijke scepsis over het begrip "leiderschap" laten varen en heb geoefend met de randvoorwaarden voor een overtuigend en goedfunctionerend, transparant leiderschap."

Jan Jaap K

"Angelique hielp me mijn zelfvertrouwen terug te krijgen en daarmee weer vertrouwen in de toekomst. Al met 1 sessie heeft ze me overeind geholpen door me mijn eigen kracht te laten ervaren. Van daaruit konden we verder gaan bouwen."

Anja S.

"Angelique heeft de gave om de diepere laag te horen onder wat ik eigenlijk zeg en komt zo snel tot de kern. Zij heeft me geholpen mijn waarden te ontdekken, die aan de basis van mijn beslissingen liggen."

Phyllis G.

"Angelique brengt een intense en toch lichte energie die vervuld is van acceptatie en mogelijkheden. Ze brengt het terug naar het concrete waarbij ik me elke keer weer klaar voelde en goed voorbereid voor de volgende stap."

Marisa V.

"Angelique beweegt dynamisch mee, heeft oog voor de onderliggende psychologische krachten en leert niet alleen maar 'kunstjes'. Ze werkt meer met inzicht en het leren aanwenden/inzetten van je eigen (gezonde) kracht. Haar oprechte enthousiasme en bemoediging deden me goed en hielpen me meer in mezelf te geloven."

C. Vos

"De coaching heb ik als prettig, ondersteunend, sturend en inspirerend ervaren. Met name het expressief maken van bepaalde aspecten en binnen mijn chaotische situatie structureren van processen hebben me geholpen."

anoniem