Inspiratie

Op deze manier hoop ik contact te houden door te delen waar ik op dit moment mee bezig ben en wat ik leer vanuit de hoop, dat dat voor jou ook iets kan betekenen, of dat het gesprek kan creëren.

Terug naar alle inspiratie

'Het is simpel' zegt de boom

Het is simpel, zegt de boom


De kortste dag is geweest. De 'winterwende'. Tijd om ons meer naar binnen te richten. Ook al roept de wereld misschien iets anders. 

De natuur helpt me daarbij altijd goed. De natuur geeft rust en gronding en laat me opladen, zodat ik die energie ook weer terug kan geven aan de wereld. 

Ik wens jullie mooie feestdagen, ondanks alles. Wat er ook gebeurt, de bomen groeien ook gewoon door. 

Een mooi gedicht van Mary Oliver om even te stoppen met draven:


WHEN I AM AMONG THE TREES

When I am among the trees,
especially the willows and the honey locust,
equally the beech, the oaks and the pines,
they give off such hints of gladness.
I would almost say that they save me, and daily.
I am so distant from the hope of myself,
in which I have goodness, and discernment,
and never hurry through the world
but walk slowly, and bow often.
Around me the trees stir in their leaves
and call out, “Stay awhile.”
The light flows from their branches.
And they call again, “It’s simple,” they say,
“and you too have come
into the world to do this, to go easy, to be filled
with light, and to shine.”
by Mary Oliver


ALS IK IN HET GEZELSCHAP VAN BOMEN BEN

Als ik in het gezelschap van bomen ben, 

vooral de wilgen en de acacia's,

net als de beuk, de eiken en de dennenbomen,

Dan geven ze sporen van blijdschap.

Ik zou bijna zeggen, dat ze me redden, en wel dagelijks.

Ik ben zo verwijderd van mijn eigen hoop, waar ik goedheid ben en 

onderscheidingsvermogen, waar ik nooit door de wereld draaf, 

maar langzaan loop en vaak buig.

Rondom mij bewegen de bomen hun bladeren

en roepen: "blijf nog even".

Het licht straalt van hun takken.

En ze roepen weer: "het is simpel", zeggen ze,

"En ook jij bent in de wereld gekomen om dit te doen, 

om rustig aan te doen,

om gevuld te zijn met licht, en om te schijnen."

Mary Oliver, vertaald door Angelique
Wat klanten zeggen

"Ik heb nu meer inzicht in wie ik ben, wat ik doe en wat mijn impact is. Angelique heeft mij gesteund in het verbinden van de dingen en ze komt snel tot de kern."

Allard M.

"Ik heb mijn aanvankelijke scepsis over het begrip "leiderschap" laten varen en heb geoefend met de randvoorwaarden voor een overtuigend en goedfunctionerend, transparant leiderschap."

Jan Jaap K

"Angelique hielp me mijn zelfvertrouwen terug te krijgen en daarmee weer vertrouwen in de toekomst. Al met 1 sessie heeft ze me overeind geholpen door me mijn eigen kracht te laten ervaren. Van daaruit konden we verder gaan bouwen."

Anja S.

"Angelique heeft de gave om de diepere laag te horen onder wat ik eigenlijk zeg en komt zo snel tot de kern. Zij heeft me geholpen mijn waarden te ontdekken, die aan de basis van mijn beslissingen liggen."

Phyllis G.

"Angelique brengt een intense en toch lichte energie die vervuld is van acceptatie en mogelijkheden. Ze brengt het terug naar het concrete waarbij ik me elke keer weer klaar voelde en goed voorbereid voor de volgende stap."

Marisa V.

"Angelique beweegt dynamisch mee, heeft oog voor de onderliggende psychologische krachten en leert niet alleen maar 'kunstjes'. Ze werkt meer met inzicht en het leren aanwenden/inzetten van je eigen (gezonde) kracht. Haar oprechte enthousiasme en bemoediging deden me goed en hielpen me meer in mezelf te geloven."

C. Vos

"De coaching heb ik als prettig, ondersteunend, sturend en inspirerend ervaren. Met name het expressief maken van bepaalde aspecten en binnen mijn chaotische situatie structureren van processen hebben me geholpen."

anoniem