Inspiratie

Op deze manier hoop ik contact te houden door te delen waar ik op dit moment mee bezig ben en wat ik leer vanuit de hoop, dat dat voor jou ook iets kan betekenen, of dat het gesprek kan creëren.

Terug naar alle inspiratie

Een manier om snel te gronden

Een manier om snel te gronden

Er zijn veel manieren die ik gebruik om te 'gronden' op stressvolle momenten. Mijn lijf speelt daar een cruciale rol in. Bijvoorbeeld door te ademen naar mijn buik, door te bewegen en/of door mijn lichaamshouding te veranderen.

Recent kwam ik een prachtig gedicht tegen, dat me meteen hielp om me geaard te voelen, alleen maar door te lezen. Automatisch ging ik rustiger ademen naar mijn buik toe en voelde ik me stevig. Misschien kan het jou ook dienen! 

Geniet van het lezen!

LISTENING FROM SILENCE

Be present. Be here.
Feel your feet on the ground,
your belly rising and falling.
Be open and receptive
to the life all around you.
The sounds, smells, tastes.
Feelings rising unexpectedly.
A tingling in the belly.
A contraction in the throat.
Heaviness in the head.
An old sadness coming to visit.
Stay curious as the moment dances.

Listen. Listen with your entire body.
Hear yourself. Hear the other person.
Hear the silence in between the sentences.
Let the silence linger a little while longer.
There's no rush. There's no 'better' moment to get to.
Silence doesn't always need to be filled.
Be a little more naked. A little slower.
Know a little less what you're about to say.
Be a little less prepared, a little messier,
a little more willing to expose your vulnerable heart.
Be surprised at your own responses.
Don't numb yourself with the same old stories.
Stumble if you need to. It's okay. You are held.
Let your words emerge from silence and return to them.

Notice if you're talking just to avoid the silence.
Notice if you're regurgitating a story you've told before.
Notice if you're trying to impress, or win love.
Or avoid being seen for who you really are.

Friend, in silence we truly meet.
Genuine understanding is beyond mind.
Love is wordless; needs no more words.
Listen to the silence; it is volcanic.

- Jeff Foster

www.lifewithoutacentre.com

Wat klanten zeggen

"Ik heb nu meer inzicht in wie ik ben, wat ik doe en wat mijn impact is. Angelique heeft mij gesteund in het verbinden van de dingen en ze komt snel tot de kern."

Allard M.

"Ik heb mijn aanvankelijke scepsis over het begrip "leiderschap" laten varen en heb geoefend met de randvoorwaarden voor een overtuigend en goedfunctionerend, transparant leiderschap."

Jan Jaap K

"Angelique hielp me mijn zelfvertrouwen terug te krijgen en daarmee weer vertrouwen in de toekomst. Al met 1 sessie heeft ze me overeind geholpen door me mijn eigen kracht te laten ervaren. Van daaruit konden we verder gaan bouwen."

Anja S.

"Angelique heeft de gave om de diepere laag te horen onder wat ik eigenlijk zeg en komt zo snel tot de kern. Zij heeft me geholpen mijn waarden te ontdekken, die aan de basis van mijn beslissingen liggen."

Phyllis G.

"Angelique brengt een intense en toch lichte energie die vervuld is van acceptatie en mogelijkheden. Ze brengt het terug naar het concrete waarbij ik me elke keer weer klaar voelde en goed voorbereid voor de volgende stap."

Marisa V.

"Angelique beweegt dynamisch mee, heeft oog voor de onderliggende psychologische krachten en leert niet alleen maar 'kunstjes'. Ze werkt meer met inzicht en het leren aanwenden/inzetten van je eigen (gezonde) kracht. Haar oprechte enthousiasme en bemoediging deden me goed en hielpen me meer in mezelf te geloven."

C. Vos

"De coaching heb ik als prettig, ondersteunend, sturend en inspirerend ervaren. Met name het expressief maken van bepaalde aspecten en binnen mijn chaotische situatie structureren van processen hebben me geholpen."

anoniem